Team Associated SC10 4×4 päivitys

Nyt on assolla ajettu ja kokemuksia kerätty enempi. Lyhyt katsaus mitä olen autooni lisännyt ja mitä muutoksia on pitänyt tehdä kovapitoiselle sisäradalle. LRP Areenan kerhosarjat alkavat,joten pian pääsen jo ottamaan vähän mittaa muista kuskeista, katsotaan kuinka lähtee liikkeelle!

  1. Edessä olevan hihnakiristimen saa laittaa akun tai kahden jälkeen heti maksimikireyteen. Jos ajaa jatkuvalla nelivedolla, jarrutuksissa hihna hyppii yli.
  2. Vakio slipper padit suli alta aikayksikön, ns. High Torque padeillä tilanne ei muuttunut. Kiristä slipperi joko lukkoon tai vaihda pad-matsku ”tiivistepaperimaiseen” ainekseen.
  3. Lisää vakaajat!
  4. Muoviset hexit kannattanee vaihtaa alumiinisiin.

Pad purua ensiövaihteistokotelossa.

Lämpöä on ollut, vasemmalla orkkis lämpöä saanut slipperijousi, oikealla uusi  :mrgreen:

ns. Torque padit ei juuri tilannetta muuttaneet, ulkoradoille moiset padilevyt tarkoitettu.

Taiteilin tiivistepahvista uudet, näillä pitoa slipperiin tuli yltäkylläisesti, toinen vaihtoehto on ruuvata koko slipperi lukkoon.

     

Hexiosastolle päivitystä, pysyy pyöränmutterit paremmin kiinni kun ei hexi anna periksi.

Nykivä nopari vaihtui Speed Passion GT 2.0 säätimeen, tällä rokkasi hyvin! Isot koneet vaatii paljon säätimeltä, onhan koneessa vajaa 900 wattia paukkuja  😎

Katollaankin ollaan käyty, eikä vain kerran  😉

 

Kaatumatautiin apuja vakaajilla! Vakaajasarjat olivat täydelliset, kolme eri paksuista vakaajaa molempiin päihin autoa. Vakaajien pidättimet ovat hyvät!

Comments are closed.