Kirjoittaja

Sivuston kirjoittelijana toimii 4-henkisen perheen isä. Kirjoittajan tausta rakentuu vuosikymmeniä kestäneistä teknisistä harrasteista ja lapsenomaisesta rajattomasta uteliaisuudesta kaikkea tekniikkaa kohtaan.

Ajautuminen RC-harrastusten pariin…

Kirjoittaja lapsuusvuosinaan '80-luvun lopulla hurahti täysin RC-harrastusten pariin. Harrastus lähti kuitenkin liikkeelle kumimoottorilennokkien rakentelusta ja päätyi kaikenlaisen harrastamisen myötä RC-autoihin. RC-harrastus hiljeni '90-luvun alussa (kuten hiljeni paljon muutakin). Koska RC-autot olivat tulotasoon nähden verrattain kalliita ja syvän laman myötä taloudellinen tilanne vain ajoi harrastusten ohi. Harrastuksen pääpaino oli tänä aikana paljon pienoismallien parissa puuhastelua, lähinnä autojen pienoismalleissa. RC-autoja kuitenkin kulki matkassa jatkuvasti, mutta harrastelu oli lähinnä pihalla pörräämistä. 2000-luvun vaihteen vahvan tietotekniikkapainoitteisin vaiheen jälkeen suuntautui harrastusvietti taas voimakkaasti RC-autoilun pariin. "Löytyi" rakas laji uudelleen!

Aikuisiällä 2004 talliin tuli ensimmäisen polttomoottorikäyttönen auto. 2004 ajettiin myös ensimmäiset SM-tason kilpailut. Kilpailut veivät rc-harrastamisen aivan uudelle tasolle, sitä oli vaikea kuvitella etukäteen. Jano harrastamiseen oli niin suurta, että 2005 käytiin jo ulkomailla asti kilpailemassa, PM-kisoissa. Harrastuksen myötä, myös ystäväpiiri kasvoi ja joistakin uusista ystävistä tuli todellisia tosiystäviä. Perheeseen on sittemmin tullut jälkikasvua ja kovasti toivotaan, että poika ja miksi ei tytärkin kasvaessaan vanhemmaksi saa jakaa RC-harrastuksen isänsä kanssa. Toki kaikkeen mihin lapsi ryhtyy on kannustus ja tuki, lajista riippumatta aina täysi 100%, aika sen sitten näyttää mihin matka vie…

Tänään 8.2.2011, päätin, että aloitan kirjoittamaan avoimesti harrastuksestani, yritän kertoa mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Miten pääsee mukaan ja millaisella asenteella pääsee eteenpäin. Mitä panostuksia se vaatii ja millaista osaamista se kehittää. Kerron myös omista onnistumisista ja ponnisteluista lajini parissa. Kirjoittelen myös tilanteen mukaan mitä "sylki suuhun tuo", mutta pääosin tekniikasta kuitenkin…

Toivottavasti viihdyt sivujeni parissa, minä ainakin uskon viihtyväni! 😉 Yhteydenottolomakkeella voit lähettää risuja ja ruusuja, toki voit myös avoimesti kommentoida "horinoitani"!

Terveisin,

Jeppe

PS: Tiedä vaikka nähtäisiin kilparadalla…