GT-8 kori, McLaren GT2

Kohtuuhintaisista GT-8 koreista on ollut pienoinen puute suomenmaalla, vaihtoehtona on käytännössä ollut yksi Proline:n valmiste. Ei enää, Jarkko Lindström JL-Import Ky:stä lähetti minulle katsatettavaksi edustamaansa koria. Pitihän sitä tilaisuuteen tarttua.

Korin mukana tulee tarra-arkki mutta ei ikkunamaskeja, eikä ruuveja takaspoileria varten. Ikkunat joutuu siis maskaamaan joko maalarinteipillä tai sitten ihan nestemaskilla, niinkuin itse tein jo pelkästään maalauskaavion takia. Kori on pääpiirteissään napakkaa lexan muovia eikä luulisi heti ekasta kolarista repeävän. Korin takaosa (takapuskuri) on kuitenkin tyhjiömuovauksessa jäänyt aivan tolkuttomat ohkaiseksi, lieneekö laatuvirhe? Tästä ei kuitenkaan kannata tehdä sen suurempaa numeroa yhden korin perusteella. Kori on italialaista alkuperää ja on olemukseltaan ”autotallilaatuinen”. On siis turha odottaa, että kori vastaisi sileydeltään japanilaismerkki Kyosho:n koreja. Laadulliset erot ovat kuitenkin lähinnä kosmeettisia ja laatua on myös kompensoitu reilusti hinnassa. Näitä kun saa kolme kappaletta yhden japanilaismerkin hinnalla. Saamani kori on muutoin suoraan Kyosho Inferno GT2 sopiva mutta takakoritolppia joutuu siirtämään joko eteenpäin tai sivuille, koritolpat kun osuvat suoraan takasiiven kannakkeisiin. Tämä ei Inferno:n vakio-osilla onnistu. Tämä on toki tuttu tilanne ihan missä yhteydessä tahansa jos kolmannen osapuolen osilla pelailee.

Korilla en ole vielä ajanut mutta muotoilu lupaa hyvää, voimakasta downforcea keulaan ja perään, keulaan se onkin erittäin tervetullutta. Siipi on tukeva ja sille on optimaalisen korkuiset tuet korin takaosassa. Takasiivestä saa säädettävän kun käyttää XCEED:n takaspoilerimuoviruuveja (hervoton kanta) ja tekee siipeen pitkulaiset reijät.

Koreja on saatavilla sekä lyhyen, että pitkä akselivälin GT-8 autoihin. Mallistoa voi tutkailla osoitteesta www.jl-import.com, jossa voit myös tehdä tilauksen kovin kätevästi.

SUOSITTELEN!

(ps: Kori toimitetaan maalaamattomana)