Pikatesti – ORCA Infinite LiPo-akut

ORCA:lla ainakin pakkausdesigniin on paneuduttu, näyttävät huolitelluilta.

Tuli tarve hankkia 1S-LiPoja mattikseen, käännyin tarpeessani Racers RC Shop:n puoleen ja Janne suositteli testaamaan ORCA:n akkuja. ORCA akuissa speksit ovat lupaavat, tärkeimpänä 6000mAh kapasiteetti ja 60C purkuvirta (360A). ORCA:lta on tulossa, ja on valikoimissa myös nopeudensäätimiä (ORCA Q Spark) ja moottoreita (ORCA RX2). Moottoreista ja säätimistä juttua mahdollisesti myöhemmin.

Ajoin testit hyvin perussäädetyllä V-Dezign Carpet Ripper V4 (auto tuli käytettynä Oulusta) autolla varustettuna MobGums (EuroRC) renkailla, Nosram Pearl ISTC -säädin ja Vampire Racing VR+ 4.5T moottori.

Akut toimitetaan koreissa pahviaskeissa, tuoteaitoutta on korostettu hologrammisella sinettitarralla. Mikä tärkeitä akut ovat ROAR ja EFRA hyväksyttyjä 2011. Akkujen mukana ei yleensä odota mitään erityistä lisätarviketta ohjevihkosen ja mahdollisten tarrojen lisäksi. ORCA:n tapauksessa mukana oli iloinen yllätys, 4mm putkiliittimet. Liittimet ovat vielä verrattain hyvälaatuiset, kullatut ja erittäin matalat. Olenkin jo jonkin aikaa vastaavankaltaisia käyttänyt kaikissa RC-autoissani. Mataluus on bonusta eteenkin mattoautokäytössä.

Käytin verokkina uutta (5700mAh/50C) laatumerkkistä 1S akkua. ORCA:n ja verokkiakun latausmäärät olivat testin alussa ja lopussa samat (alussa 0 ja lopussa 6 latausta). Ero oli melko selkeä ORCA:n hyväksi, jopa niin selkeä, että ORCA:n kanssa en oikein tahtonut erottaa puutumista. Vastaavasti verokkiakulla pieni notkahdus potkussa oli selkeästi havaittavissa ~7min kohdalla. Ajoin ORCA:n akuilla myös hieman nopeampia yksittäisiä kierrosaikoja, liekkö sattumaa, mutta näin se oli. Toki molemmilla akuilla pystyi ajamaan 8 minuuttia oikein hyvin ja varmasti olisin voinut ottaa moottorista säätimellä vielä vähän enemmän irti. Näin ensikohtaamisella ORCA:n akut tuntuivat varsin mukavalta lisältä akkutarjontaan. Näitähän myy RacersRC Shop. (Tästä suoraan akkuihin.) Viellä kun saisivat valikoimiin 2S LiPo pötkylät niin valinta voisi olla helpompi sillä rintamalla, vanhat akkuni kun ovat melkein uransa päässä 😉

PS: Testaan akkuja vielä erillisellä loggerilla mutta siitä myöhemmin…

Tuoteaitous on haluttu varmistaa hologrammitarralla.

Pakkauksen sisältö.

4 mm putkiliittimet, erittäin matalat.

+ ja – liitännät merkitty erittäin selkeästi etikettiin ja vielä vähän vähemmän selkeästi itse muovikuoreen.

Akun pohja täysin sileä! Huomaa miellyttävä hiilikuitu-look kuosi.

Pakkauksen tärkeimmät osat.