TeamC Short Course Renkaat

EuroRC lähetti testiini TeamC:n valmistamat Short Course renkaat. Testit suoritin hyvin pikaisesti SCW Cup:n ensimmäisessä osakilpailussa ja lienee heti alussa sanoa, että näitä pitää testata vielä lisää. Testiautona oli Associated SC10 4×4. Asso oli säädetty LRP Areenalle Losin ”Strike” renkaalle.

Minulla ei ollut tietoa TeamC:n SC-vanteiden sopivuudesta SC10 4×4 autoon, joten liimasin kyseiset renkaat Asson omille 4×4 vanteille. Olisin valinnut vanteen väriksi jonkin muun kuin mustan, mutta niitä ei ollut tällä kertaa HL:n varastossa. Valkoinen tai hopea olisi parempi kuin musta, siis noin ajoteknisesti. Vanteiden pitää olla TeamC:n renkaille ns. ”täysikokoiset” eli sylinterin malliset. Traxxas:n ja HPI Blitz:n vanteille ei näitä siis kannata suoraan yrittää laittaa, tosin HPI:n SC-vanteesta on tulossa uusi versio. Kuvassa Asson vanne.

Renkaiden mukana tulee insertit, solumuoviset (vaahtomuovi). Insertti on verrattain napakka, mikä lupaa ainakin sisäradoille hyvää.  Insertti on pujotettu renkaan sisään vain pakkausteknisin perustein. Tämä tarkoittaa sitä, että insertti on muotoutunut kuljetuksen ja varastoinnin aikana hieman epämuodostuneeksi. Hätä ei tosin ole tämän näköinen, kastelemalla insertit tavallisella vedellä saadaan insertin alkuperäinen muoto palautettua, toki ennen asennusta pitää odottaa, että ne kuivuvat. Itse en antanut hienoisen muotopuolen häiritä vaan asensin renkaat suoraan pusseista sellaisenaan vanteille, toki entrasin insertit renkaiden sisään huolellisesti. Renkaan ulkokylki on sisäpuolelta valuteknisesti vahvistettu, kuten monissa muissakin SC-renkaissa. SC-renkaissahan tuo ulkokylki joutuu kovaan rasitukseen, renkaat kun ”taittuvat” todella paljon alle.

Renkaan pintakuviointi on hyvin lähellä Asson SC10 kuviointia. Renkaan kumi tuntuu vähän kovalta ja muoviselta, ensiasennusrenkaiden tapaan. Renkaat sopivat tavallisille 2,2/3,0 vanteille heittämällä, ulkopuolen sauma istui hyvin napakasti, mutta vastaavasti sisäreunan sauma jäi hieman raolleen. Liimasin renkaat Much More:n CA-rengasliimalla. Liimauksien pysymisongelmia ei ilmennyt vaikka en muottivahoja renkaista millään tavalla poistanut.

Mitenkäs niillä sitten se ajo sujui? No – pito ei aivan yllä Losin vastaaville, mutta hyvin samantapainen kuin Asson SC10 renkailla. Pito ei irtoa yllättäen vaan pito on liukuva, ts. kaasulla pystyy mainosti ottamaan auton irti ja taas hitailla osuuksilla auto oli radassa kuin tatti. Kamalin renkaiden pito on ns. on/off tyyppinen, ajosta ei tule silloin yhtään mitään. Tosin tähän pitää nyt laittaa pieni varaus, ajoin renkailla vain yhden akullisen, esim: Kyosho:n ensiasennusrenkaat vaativat monen monta akkua ajoa ennenkuin pito alkaa tulla todella esille. Luulen, että tämä sama ”vaiva” on näissä kaikissa kovemman kumiseoksen renkaissa, kuten esim: Traxxas:n vakiorenkaassa. Toki asiaan vaikuttaa myös se, että auto oli säädetty jo tovin ajetuille Losin renkaille.

TeamC:n renkaat ovat hyvin todennäköisesti pitkäikäiset ja kestävät kovaa ajoa. Ominaisuudet ja ulkonäkö hyvin SC10 vakiorenkaan tapaiset joten voin hyvillä mielin kyseisiä renkaita suositella kovasti sisäradoilla treenaaville kuskeille. Ulkona kyseiset renkaat soveltuvat hyvin asvaltille mutta liukkaalle saviradalle on ihan omat renkaat ja niihin vertailu olisi hölmöä. Uusilla renkailla en kuitenkaan suosittele kisoihin osallistumista vaan mielummin niillä joilla on 20+ akullista vedetty. Tämä toki on tällä kertaa vahvaa kokemukseen perustuvaa itseluottamusta, mutta palaan asiaan kun olen asian varmistanut. 😎

Kyseisiä renkaita maahantuo ja myy EuroRC, suora linkki tuotetietoihin. Kiitokset myös EuroRC:lle renkaiden testiin lähettämisestä.