Kisaraportti: TP-10 IV ja GT-8 IV 2012 Hyvinkää

Kauden 2012 viimeiset kesäkisat olivat käsillä. Hyvinkään rata on sen verran likeellä, joten nokka suunnattiin kisapaikkaa kohti lauantai aamulla, noin klo 5:30. Olin kuullut, että Hyvinkään baana oli saanut uuden shikaanin etusuoralle. Ensitöikseni paikalle saavuttuani kävin sen kurkistamassa, ensireaktio oli ”killeripaikka”. Muutoin Hyvinkään radalle kohdalleni ei ole koskaan oikein osunut hyvää kisaa, aina on jotain mennyt nenälleen. TP-10:ssä tavoite oli toki a-finaalissa, ja siellä sitten sijoille 5-8. GT-8:ssa tavoitteen olin luonnollisesti asettanut TQ-tulokseen alkuerissä, ja finaalista voitto. Vaikka olin GT-8:n sarjavoiton jo itselleni varmistanut, niin silti oli vielä kaunisteltavaa kokonaispisteissä, kaksi pistettä vajaa maksimimäärän. Edellisestä ajokerrasta olikin jo kolmisen viikkoa, joten ajomotivaatiokin oli hyvin korkealla. Autot tuli huollettua pikaisesti ennen kisaa, lähinnä lianpoistoa. Tarinointini lopuksi löytyy kuvia molemmilta päiviltä…

TP-10

Kouvolassa Sirion moottori alkoi hieman oireilemaan, ja siitä oli paras alavääntö kadonnut. Paikalle asensin jo talvella saamani REDS merkkisen moottorin, mallimerkiltään M3T. Tämän kylkeen, sille mitoitetun putken medium käyrällä. Sisäänajon suoritin pitkälti Raikkaan Tonyn menetelmällä, ja lopuksi kävin parin kolmen tankillisen verran hakemassa perussäätöjä Raision järkyttävän liukkaalla radalla. Lopuksi vielä sade keskeytti nämäkin puuhat. Yksi asia oli kuitenkin jo selvä, ongelmia on tiedossa. Uuden koneen alavääntö oli jotain sellaista mihin en ollut tottunut, aivan käsittämätön. Aski/kytkin osastolle tuli siis säädettävää Hyvinkäälle, Raision liukaspitoisella radalla näiden säätäminen ei oikein luonnistanut. REDS:n konehan on osaltansa Piccon valmistama, mutta M.Rossi on sitten osat sovitellut omassa pajassaan. LRP uusi ZZ.12X moottori pohjautuu samaan Piccon valmisteeseen, tosin ei Mario Rossi käsittelyllä.

Hyvinkään rataan oli levitetty pitoainetta aamusella ja pito olikin oikein mukava, ei jäätävä mutta mukava. Päivääni varjosti käsittämätön määrä teknisiä ongelmia. Ensin napsahti takahihna, sitten etuhihna. Jotta hattutemppu olisi varma, napsahti vielä välihihnakin. Treenien ja parin alkuerän jälkeen autossa oli jo uudet hihnat ja kakkosvaihteen ratas. Yhden alkuerän sain ajettua suhteellisen hyvin ilman ongelmia, mutta siinäkin tuli tankkausmoka, joten alkuerätulos jäi vaatimattomaksi. Olin alkuerien jälkeen sijalla 11. Semifinaali B-haaran 6 ruutu oli lähtöpaikka. Ajatus oli ajaa semissä maaliin neljäntenä, jotta varmistan a-finaalipaikan.

Semifinaalin lähtö oli hyvä, mutta sitten jouduin edessä kolaroineiden kanssa sumaan, ja jäin hännille. Pyrin tarkkaan ja siistiin ajoon, olin parhaimmillani neljäntenä. Kuitenkin lopussa menetin pari sijaa ja tulin maaliin kuudentena. Jäin siis jännittämään A-haaran tuloksia, koska a-finaalin kaksi viimeistä nousijaa katsotaan aikavertailun perusteella. Semitulokseni riitti a-finaaliin – eikä vain riitti, tulos oli vielä niin hyvä, että otin lähtöruuduksi numeron 8. ts. Semi A:n sijat 3 ja 4 ajoivat minua heikommat tulokset. Kauden kolmas TP-10 kisa, ja kolmas a-finaalipaikka oli totta.

A-finaalissa homma ei lähtenyt niin kuin piti, vaihdelaatikko aloitti järkyttävän temppuilun. Tähän päälle vielä apinoinnit pitman:n kanssa, niin eihän siitä tulosta synny. A-finaalissa aski korjattiin kolme kertaa, kohellettiin ja möykättiin oikein kunnolla. Vaihdelaatikko vaihtoi vaihdetta vähän miten sattui, ja teki ajamisesta toisinaan arpapeliä, eteenkin uuden shikaanin kohdalla. TP-10 auto kun ampuu aika tavalla, kun kakkonen menee sisään. Nurmikkoa tuli leikattua olan takaa, mutta SM-sarjan 10 tila, kuitenkin lämmitti mieltä. Nokka kohti kautta 2013, tavoitteena SM-sijoituksen parannus…

Kauden 2012 TP-10 SM-mitalistit. Vasemmalta oikealle, Teemu Saarinen suomenmestari, sitten pari venäläistä. Loput sitten  harrastelijoita.

Kuusisilla oli täysi työ saada auto pelaamaan Hyvinkään radalla, edellisen viikon EM-kisat ajettiin "hieman" eri pito-olosuhteissa.

GT-8

GT-8 luokan mestaruus oli jo plakkarissa, joten siinti ajatus testata uutta Audi R8 koria Hyvinkäällä. Sain korin maalattua 6 tuntia ennen lähtöä kisapaikalle, joten siltä osin homma meni tarkalle. Lauantaina TP-10 kisan lomassa, kori tuli leikeltyä ja soviteltua TeamC kilpuriini. Muilta osin kilpurin huolto oli jäänyt hyvin vähälle.

Alkuerät

Treenit ajoin vanhoilla renkailla, uudet laitoin alkueriin. Ensimmäisen ja toisen alkuerän otti nimiinsä HyUA:n oma kuljettaja Jani Hovi, ”Hovimestariksikin” joskus mainittu taitava kuljettaja. Itselläni oli ylimääräistä ohjelmaa kahdessa ekassa lähdössä. Auto oli hieman liian vikurantti ajaa, joten alustaa piti hieman säätää. Radan pito lisääntyi jatkuvalla syötöllä, joten kolmanteen alkuerään piti miettiä säätöjä hieman ennakoivin ottein. Käytännössä muutin roll-centeriä molemmissa päissä autoa, sekä kiristin kakkosvaihteen kytkeytymistä. Etupäässä laskin ylälinkin sisäpäästä keskelle, ja takapäässä samainen siirto mutta alimmasta reijästä pykälän ylös. Kolmanteen alkuerään menin keskittyneesti, ja nyt tai ei koskaan asenteella. 14:sta kierroksen tulosta ei oltu vielä saatu puhki, joten se oli tavoite. Auton säädöt osuivat käsittämättömän nappiin. Ajoin 14:sta kierroksen tuloksen, ja vieläpä niin, että kierrosajat olivat kaikki 0,6s sisällä. Kaikki kierrokset olivat 23 sekuntia, ajoin tässä kohtaa kisaa nopeimman läpinkin, joka oli 22,4xx. Tällä otin kiinnityksen nopeimpaan alkueräpaikkaan. Viimeisen alkuerän uhrasin rengastesteille. Täysin uusi ehdokas GT-8 renkaaksi oli ilmestynyt varikkopöydälleni. Tämä tulos hylättiin, luonnollisesti, mutta sain ensi kautta varten arvosta tietoa renkaasta. Rengas vaikutti oikein lupaavalta, koska ajoin silläkin 14 kierroksen tuloksen. Hovilla oli kova näytön paikka ottaa TQ viimeisellä, mutta 14 kierros jäi haaveeksi moottorin sammuttua. Ennuste tosin oli minun kolmannen kierroksen tulosta heikompi. Vikan kisan TQ tuli siis nimiini.

Finaalit

Hovin törmätessä moottoriongelmiin alkuerissä, johti hänellä moottorin vaihto-operaatioon. Itse otin lunkisti ja vaihdoin vain kytkinpalat ja kytkinlaakerit. Hieman kävi mielessä tarkastaa aski ja diffit. Pito oli aika paljon kasvanut neljänteen eräkierrokseen. Jätin kuitenkin suuremmat huoltohommat tekemättä ja otin lonkkalepoa 😀

Finaalilähtö oli ihan hyvä, ajoin kärjessä pitkän matkaa, pahin haastaja Hovi joutui käymään säädättämässä vaihtamaansa konetta. Eikä syyttä, Jani Hovin autoon tuli vauhtia niin paljon lisää, että ohitti toisella tankkauskierroksella. Varsinaista ohitusta ei tapahtunut radalla, vaan ohitus tapahtui varikkotaktiikalla. Hieno homma, en päässyt estelemään ohitusta, hyvin vedetty! Loppupuolen yritin haastaa ja tavoittaa, mutta auton vauhti ei riittänyt. Lisääntynyt radan pitokin teki autosta enemmän ja enemmän aliohjaavan, samaa valitteli myös Jani kisan jälkeen. Ajoin kisan maalin toisena, ei huono tulos tämäkään. Jäin lopulta Janista reilun kierroksen, kun vielä kaadoin kanttarista viimeisellä kierroksella, muutoin ero olisi ollut noin 22 sekuntia, joka vastaa jotakuikin yhtä kierrosta. Muu porukka jäikin meistä sitten useamman kierroksen.

Lajiryhmän puheenjohtaja, ja aktiivinen puuhamies Matti Korvenmaa. Masan selostukset ovat kyllä omaa luokkaansa…

GT-8 2012 sarjan kymmenen parasta kuljettajaa, oikealta vasemmalle. Voittajana minä, sarjan kakkonen Matti Korvenmaa, ja kolmas Petri Hoffman.

Spekulointi

Jälkeenpäin jäin funtsimaan mihin vauhti katosi. Ensimmäiseksi, auton diffit olisi pitänyt huoltaa, ne olivat verrattain löysät, lisäksi lisääntynyt pito vain korosti tätä. Toiseksi vaihdelaatikon kakkosvaihteen kytkeytyminen tapahtui varsin aikaisessa vaiheessa, ja kurveista lähdöt olivat kuin tervassa olisi ajanut. Kolmas pieni tekijä oli uusi kori. Audin korilla tankkaaminen pistoolilla ei onnistu, joten tankkauspullolla sohimalla palaa arvokasta aikaan.

Radan pito-ominaisuuksia kuvatakseni ja Hovin nopeutta kehuakseni, Jani ajoi Hyvinkäälle uuden rataennätyksen 21,7s. Omat kierrosaikani jäivät kaikki päälle 22 sekunnin. Eikä tuo nopein 21s kierros ollut Janin ainut joten mistään sattumasta ei ollut kyse. Janin auto oli oikealla hetkellä täydellisessä balanssissa, finaalissa. Minulla se taisi olla siinä kolmannen alkuerän kohdalla.

GT-8 kausi oli minulle menestys, ei se edellinenkään pettymys ollut, mutta tämä kausi ei jättänyt mitään spekuloitavaa. Kausi 2013 tuokin sitten uudet kuviot, Ylistarossa kun ei huutoluokkia ajeta. Saapa nähdä mihin Lajiryhmä meille kisat antaa, tai oikeammin saa järjestymään. Indikaatio neljän kisan sarjasta on jo annettu, joten siitä vain kaikki ensi kesänä mukaan!

Kiitos kaikille GT-8 sarjan kiertäjille, kausi oli oikein mukava.